Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Vrijdag 13-04: Esther staat!

Tja, dat kleine Esthertje. Sinds ongeveer een week trekt ze zich op aan van alles en nog wat. Staan, dat is het helemaal! Dan kun je de wereld vanuit een ander perspectief zien en dat klauteren is helemaal geweldig.

Bijvoorbeeld, ik zit op de bank. "Ieie!" en daar komt Esther aan gekropen, full speed ahead. Ze gaat op haar knietjes voor de bank zitten en daar verschijnen de kleine handjes al. Gefrustreerd kreetje. Als ik er niet op inga – wat ik meestal niet doe, want ze moet het ten slotte zelf leren – probeert ze zichzelf op te trekken. En dan staat ze, geleund tegen de bank. Nu nog op de bank zelf klauteren. Dat lukt nog niet zo heel goed, dus nieuw gefrustreerd kreetje. Nu help ik meestal wel, en dan zit ze op de bank.

Hoera! Nu kan ze zich opnieuw optrekken zodat ze over de vensterbank kan kijken, naar buiten kan kijken en kan grabbelen naar wat zich eventueel op de vensterbank bevindt: boeken van mama, boekenleggers in boeken van mama, drinken van mama... Allemaal dingen waar ze niet aan mag komen dus.

Zelf spelen gaat nog steeds goed, maar alleen wanneer mama niet in zicht is...