Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Zaterdag 13-1: Wakker worden met z'n allen

Zaterdagochtend, weekend. Esther is al even wakker maar nog niet aan het huilen: kleine kreetjes klinken uit de kamer. Iepe, urre, heu. Ieie. Sterne is ook al wakker en is lekker naast me komen liggen, zacht spinnend.

Dan wordt Rachel wakker. "Maaaaaama! Maaaaaama!" klinkt door het huis. Ik doe de deur open en roep terug: "Kom maar naar boven, Rachel!"

Terwijl ik weer in bed kruip, hoor ik beneden de deur open gaan en voetstapjes klinken op de trap. Rachel praat tegen Poes terwijl ze naar boven klautert. Dan gaat de deur verder open en staat Rachel voor het bed, poes in hand, pluizig haar alle kanten op. "Goeiemorgen mama!" Knuffel van Rachel.

Papa ligt nog te doezelen op zijn rug en heeft zijn ogen gesloten. Rachel loopt om, klautert over Harald heen en "Ik ga papa een dikke kus geven." Ze voegt de daad bij het woord. Harald doet zijn ogen open en Rachel verklaart trots: "Ik heb papa wakker gekust!"

Ik sta op om Esther te halen en die wordt tussen Harald en mij ingelegd. Sterne springt ook weer op bed, tot grote vreugde van Esther. En daar liggen we dan met ons allen, Rachel met poes, Esther opgewonden kreetjes slakend.

Dan krijgt Esther Zimba te pakken, het knuffelpanthertje dat altijd bij ons in bed ligt. Ze onderzoekt de knuffel aandachtig en betast zijn neus. Dan draait Esther haar hoofd om en pakt mijn neus beet, voelt eraan, draait zich weer terug naar Zimba en bevoelt diens neus opnieuw. "Zag je dat?" vroeg Harald. "Ze was de neuzen aan het vergelijken!"

Ja, ik zag het, en vind het maar knap.

Dan is het toch wel tijd om op te staan. Harald gaat naar beneden, terwijl ik Esther meeneem naar haar kamer en de luier verschoon. Rachel doet ondertussen zelf haar luier uit en stopt 'm in de emmer. Wanneer Esther weer is aangekleed gaan ook wij naar beneden.

Ondertussen heeft Harald brood gemaakt voor Rachel en hemzelf en wiener melange en koffie gezet. Esther wordt in haar stoel gezet en ik geef haar een bordje pap, terwijl ook de rest kan ontbijten. De dag is begonnen.