Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 10-2: Hoe kleed je een frummel aan?

Nu ze steeds mobieler wordt, is het ook steeds lastiger om haar aan te kleden. Kleine babietjes zijn wat dat betreft een stuk makkelijker: het ligt op het aankleedkussen en werkt in de regel gewoon goed mee. Maar Esther heeft dat stadium ondertussen wel gezien. Wanneer ze nu op de commode ligt, is er van alles wat haar aandacht trekt en wat dus onderzocht moet worden: het gordijn wat achter haar hangt, het behangrandje met de plaatjes van Winnie de Pooh en Tijgetje, Sterne of Frain die op de vensterbank staat...

En dus draait en kronkelt ze alle kanten op om die interessante dingen eens goed te bekijken. Flip, flop, en ze ligt op haar buik – wat niet handig is als je net een luier wil verschonen, bijvoorbeeld. Eerst was ze nog wel af te leiden met een speeltje, maar ook dat begint steeds lastiger te worden.

Wat we bijvoorbeeld nog wel eens doen is Knuffie erbij pakken en die boven op haar leggen. Schaterend duwt Esther de knuffelorca dan weer weg. "Iep! Plop!" en daar is –ie weer. Hup, Esther duwt 'm weer weg. Tussendoor schuif ik snel een sokje aan haar voet. Kronkel, draai, daar gaat Esther weer. "Nee, Esther. Ik zei NEE!" terwijl ze naar het gordijn hengelt. Hup, Esther wordt weer terug gedraaid en daar komt Knuffie weer aan gesprongen. Brede lach: aaaah, daar is –ie weer. Duw, plof... en het spelletje begint weer overnieuw.

Truien en rompertjes aantrekken vindt Esther ondertussen helemaal niets meer aan. Althans, zodra ze ligt. Hevige protesten. Dus zet ik haar overeind, elke keer dat ze een truitje of rompertje aan moet, en dat wordt dan wel geaccepteerd. Niet van harte, maar het gaat.

En zo is het elke dag weer even een uitdaging, zo'n beweeglijk krummeltje aan te kleden...