Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 10-2: Zwaai zwaai!

Kleine Esther kan dus zitten. Ik heb het haar nog niet zelf zien doen, ondanks het feit dat ze het dus al een week kan. Ze heeft ondertussen ook door hoe ze het kan doen op de gladde vloer in de huiskamer boven. Vliegensvlug is ze: het ene moment scharrelt ze nog door de kamer, dan kijk ik even naar iets anders en wanneer ik dan weer opkijk zit ze, duim in haar mond, met haar andere hand Knuffie de Orca aaiend.

Knuffie is toch langzamerhand haar favoriete knuffel geworden. Eerst alleen voor het slapen gaan, maar gaandeweg grijpt ze toch steeds vaker naar hem. Dus gaat Knuffie tegenwoordig overdag mee naar beneden. Erg leuk, Esther scharrelt dan door de kamer op zoek naar interessante voorwerpen, maar komt geregeld even naar Knuffie toe om die nog even te pakken en ermee te spelen.

Maar Esther zat dus. "Weer gedaan terwijl ik niet keek!" riep ik uit. Esther keek naar me en straalde. Ik zwaaide naar haar – en ze haalde haar duim uit haar mond en zwaaide terug. Brede grijns. Ik lachte terug en zwaaide opnieuw. Weer zwaai zwaai terug. Slimme meid!

Nu ze zo goed kan zitten, is het balspelletje helemaal leuk geworden. Rollen met de bal kon ze al, en verbazingwekkend goed ook: liggen op haar buik en de bal rollen naar mama of papa was al een tijdje een favoriet spelletje. Maar nu ze zitten kan, is het helemaal geweldig. Bal naar Esther.. rol rol.. Duw! Bal weer terug. Bal weer rollen naar Esther... duw! Bal weer terug.

Vaak schuift Rachel ook nog aan en dan zitten we daar met ons drieën (of vieren als Harald er ook nog bij is). "Bal naar Esther... bal weer terug naar mama... waar gaat de bal nu naar toe? Naar Rachel! En van Rachel weer naar? Mama. En weer naar Esther... en naar Rachel..."

Esther kan al zitten!

Samen naar de TV kijken