Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

 

Donderdag 8-2: Vroeg naar bed

Het is vijf over half zeven en het grut ligt weer in bed. Rachel was doodop – maar niet zo doodmoe dat ze niet nog even naar de Troetelbeertjes wilde kijken, na het eten. Mama dacht het even niet.

Donderdag is toch altijd een lange dag voor de meiden. Rachel gaat om half een richting de peuterspeelzaal, de tijd dat ze normaal gesproken naar bed gaat. En ook voor Esther is het meestal een lange dag omdat haar middagdutje ook zo rond die tijd valt – dus tenzij Harald thuis werkt, wordt ze altijd onderbroken om grote zus weg te brengen of op te halen.

Je merkt het aan ze. Ze liggen vroeger in bed dan anders en zijn meestal vooral het laatste uur niet meer te genieten. Moe, huilerig, vooral Rachel heeft dan de neiging om al heel snel te roepen "Geen trek meer" bij het avondeten. "Mag ik nu een toetje?" Na drie hapjes? Ook dit is een geval van 'mama dacht het niet'.

Nog een geluk dat de donderdag meestal begint met Rachel onder de douche of in bad bij mama, waardoor 's avonds kan worden volstaan met 'tandenpoetsen-bedje' (kattewasje inbegrepen) in plaats van het uitgebreide 'badje-bedje' ritueel.

Het is nu kwart voor zeven en de rust is weergekeerd.

Heerlijk.