Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Zondag 7-1 Onze speciale grote dochter

Rond een uur of negen 's avonds, de dames waren al lang en breed naar bed, hoorden we ineens 'klonk' uit de kamer van Rachel. Harald en ik keken elkaar aan. "Het waterglas," zei Harald. Rachel slaapt 's nachts meestal met een 'Loesflesje' water en omdat ze vers water wilde had Harald een glas water meegenomen. Het bijna lege glas had hij op haar kamer laten staan, en dat deed dus ineens 'klonk'. "Laat maar even."

"Het betekent wel dat ze dus op was uit bed, en dat het er waarschijnlijk nat is," zei ik.

"Ook waar." Dus we gingen even kijken. Inderdaad, beteuterde Rachel naast bed, grond wat nat, broek van Rachel ook. En, snifsnif, "poepje in luier gedaan".

Terwijl Harald het water opruimde verschoonde ik Rachel's luier. De dame was behoorlijk wakker en liet ons dat duidelijk merken ook. "Ik ben best wakker aan het worden, hé?" zei ze verschillende keren.

"Ja, je bent best wakker aan het worden, maar het is zometeen toch weer tijd om te gaan slapen."

"Maar ik ben wakker!" Tranen.

Wat we toen deden was vast pedagogisch niet verantwoord, maar heel gezellig voor een keer. "Nou, voor een keertje dan, omdat het de laatste dag van papa's vakantie is en omdat je mama en papa's speciale grote dochter bent, mag je met ons tv kijken."

Rachel ging mee naar de huiskamer, bij mij op de bank en op schoot, deken over haar heen en lekker tegen me aan snuggelen. Zo hebben we naar een aflevering van een serie gekeken, doodkalm, en daarna is ze weer lekker in bed gekropen. Poes tegen zich aan. Mama welterusten kusje, papa welterusten kusje. "Poes ook kusje!" Poes ook kusje. Welterusten krummel! Deken recht getrokken, en daarna was het stil.

Onze speciale grote dochter...