Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 4-3: Meer tandjes

Esther krijgt haar tandjes niet zoals de meeste kinderen een voor een, maar steeds netjes in groepjes. De eerste twee tandjes kwamen door met een dag verschil: "Kijk, hier is een tandje... Hee, de tweede is ook al door!" en gisteren waren er ineens drie tegelijk. Al weken lang waren in haar bovenkaak vier bobbeltjes te zien en we zaten er al een tijdje op te wachten dat daar tandjes zouden gaan doorbreken. Nu, gisteren was het dus zover: ineens drie kleine witte ribbeltjes. Nummer vier verwacht ik ook ieder moment.

Gelukkig heeft Esther er geen last van gehad. Ze heeft niet onrustig geslapen, niet gehuild, was niet hangerig of zo. Nog steeds wel verkouden – sinds een kleine week zijn de dames weer snuffelig en wordt er weer driftig met zakdoekjes en vochtige doekjes gewerkt. Maar verder lijkt het allemaal prima te gaan.

Eens per dag worden de mini-tandjes gepoetst en Esther lijkt het allemaal wel best te vinden. Het mondje wordt gehoorzaam open gedaan en de tandenborstel is matig interessant. Na de eerste paar keer ernaar gegrepen te hebben – en erg kwaad te worden dat ze het niet zelf vast mocht houden en erop mocht kauwen – wordt dat nu als vanzelfsprekend beschouwd.

Maar goed. Meer nieuwe tandjes om op dingen te kauwen! Esther blij.