Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Donderdag 4-1 Poes in bad

Het werd ondertussen weer hoog tijd dat Poes de wasmachine in ging. Het wit van zijn pootjes en snoetje was langzamerhand weer grijzig aan het worden en omdat Poes nog wel eens het een en ander te smikkelen krijgt, was zijn 'neusje' (wat er van over is althans) tamelijk groezelig. Toen Rachel Poes vanochtend met appelstroop-kleefhandjes aan het troosten was, was het wel genoeg: Poes moest in bad.

En dus kwam Rachel, zelf gewassen en aangekleed, naar beneden om te vertellen dat Poes in bad zat, met schuimbubbeltjes. Nu is het in bad gaan van Poes niet het grote probleem, dat kwam later pas. Want nadat de wasmachine klaar is, moet Poes natuurlijk nog in de droger. En dan duurt het heel lang voordat een nat koud poesje weer een droog warm poesje is.

Poes zat in de droger en we deden Esther in bad. Natuurlijk kwam Rachel kijken, maar in tegenstelling tot anders ging ze deze keer niet 'meehelpen' om Esther in bad te doen. In plaats daarvan kwam om de dertig seconden de eis:

"Ik wil mijn poes. Ik wil poes. Ik wil mijn kat. Ik wil mijn eigen lieve warme kleine poesje." Harald en ik werden er lichtelijk wanhopig van.

Terwijl Harald en ik snel overlegden dat dit een uitstekend moment was om Rachel voor een keertje 's ochtends TV te laten kijken, ging Rachel naar de deur van het washok toe en klopte erop. "Poes! Kom je Poes? Hallo! Poes! Ik klop op de deur, mama," deelde ze volstrekt overbodig mee. Klopklop. "POES!"

Esther werd uit bad gehaald en afgedroogd. Kirre kirre kraai. Ondertussen hoor ik op de achtergrond: "Rachel, wil jij televisie kijken?"

"Met Rachel's poes?" komt onmiddellijk de tegenvraag. Nee, dat ging helaas niet, maar met Reservepoes naar Tom en Jerry kijken was een acceptabel alternatief. Harald en Rachel gingen naar beneden, samen met Sterne, en Rachel constateerde: "Poes moest in de wasmachine. Sterne hoeft niet in de wasmachine."

"Nee, Sterne hoeft niet in de wasmachine," beaamt Harald.

Een poosje later kom ik naar beneden, na Esther in bed te hebben gestopt en het een en ander aan was te hebben opgevouwen. Rachel en Harald zitten samen op de bank. Nadat ik even naast ze heb gezeten, vertrek ik naar beneden om dit stukje te schrijven. Ondertussen klinkt van boven: "Mama is het kleine warme poesje aan het pakken, hé?"

Nee, we krijgen geen rust totdat Poes weer uit de droger is.