Home

Shadowdancer's reflecties

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

Zon en Maan

Donderdag 1-2 Speentjessoep

Sinds een paar dagen heb ik een eigen internetdomein, www.shadowdancer.nl, en de bedoeling is dat daar langzamerhand al deze aantekeningen op verschijnen. Nu is dit document in totaal al tegen de 90 pagina's lang, dus je zult begrijpen dat het wel even duurt voordat ik alles online heb gezet.

Wat heeft dat met speentjessoep te maken? Nou, een heleboel.

Hoewel het niet meer absoluut noodzakelijk is om elk flesje en elke speen iedere keer volkomen uit te koken als ik Esther wat melk wil geven, is het toch iets wat ik geregeld doe. Vanmiddag was Rachel naar het peuterschooltje en dat was, dacht ik, een mooie gelegenheid om dat weer 'ns te doen.

Dus: steelpannetje gepakt, speentjes erin gedaan, ruim water erbij en het zaakje op het fornuis. Aanzetten en klaar. Nu was het zaak om het ook weer op tijd uit te zetten, want dat vergeet ik nog wel eens, en dan vraagt Harald heel droog of ik weer speentjessoep aan het maken ben.

Goed.

Vervolgens kwam Anita binnen – degene die Esther eens per week observeert als onderdeel van haar opleiding. Beetje met Anita praten, Esther knuffelen en wat drinken geven. Nadat ook Anita van koffie was voorzien ging ik weer achter de computer zitten en verder aan de gang met de website.

Toen ik na een tijdje even op de grond met Esther en een bal lag te spelen, zei Anita ineens: "Ik ruik iets.. het lijkt wel alsof er iets schroeit."

Ik snoof ook, begon al te zeggen: "Geen idee wat dat zou kunnen zijn..." toen bij mij het muntje viel. Ik sprong dus overeind en riep: "Ik weet wel wat dat zou kunnen zijn!"

Inderdaad. Geen speentjessoep deze keer: het water was volledig weggekookt en de speentjes begonnen te smeulen! Ik heb het hele zaakje dus met gezwinde spoed onder de koude kraan gedumpt en daarna in de prullenbak gegooid. Daarna iets eerder de deur uit gegaan om nog even wat nieuwe speentjes te kopen voordat ik Rachel ophaalde.

Eigenlijk moet ik die nieuwe speentjes ook nog uitkoken. Weet je, ik denk dat ik dat maar heel even laat zitten.