Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Woensdag 26-04 1.55 u. De bevalling, deel 1

Midden in de nacht, dus, en ik kan niet slapen. Wel geprobeerd. Draai draai, woel woel. Schiet niet op. Licht aan, beetje lezen, licht weer uit. Nog wat dutten. Harald ligt nog in Esther's kamertje, ook in een poging nog wat slaap te krijgen. Ik heb het inmiddels opgegeven en ben naar beneden gegaan.

Meer activiteit, daarbinnen. Echte weeën? Ik twijfel. Wel krampen, ja, maar de kleine zelf is beweeglijk, kunnen dus ook harde buiken zijn. Combinatie van beide, vermoed ik. Nog niet echt geregeld, meer een periode van meer activiteit afgewisseld met weer een poosje vrijwel niets. Ondertussen verlies ik wel iets meer vocht, wat erop duiden kan dat de kleine van positie is veranderd. Of dat het scheurtje in de vliezen iets groter is geworden. Of beide. Tja, je kunt nu eenmaal niet naar binnen kijken.

Verder: afwachten maar. Even een dom spelletje spelen. Als het maar doorzet, dan hoef ik niet naar het ziekenhuis om daar te bevallen, morgen. Nee, niet morgen… Straks!

2.20 u.Owie. Ja, ik ben er nu wel redelijk zeker van dat dit niet meer gewoon krampen zijn. Wanneer m'n spelletje is afgelopen ga ik maar naar boven en denk ik dat ik m'n knuffel wakker maak, als ik het uithoud tot die tijd. Zal wel lukken. Vooralsnog is een dom computerspelletje spelen een goede afleiding, in elk geval.

Er wordt wel gezegd dat de tweede sneller gaat dan de eerste, maar hòe snel, da's nog maar de vraag.

Het zou een stuk minder irritant/pijnlijk zijn als de kleine ook wat minder aan het spartelen was.

3.00 u. Ik denk dat ik maar 'ns naar boven ga, knuf misschien wakker maken en zo…