Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Woensdag 21-06: Fancy-fair

Vandaag organiseerde het peuterspeelzaaltje waar Rachel op zit een fancy-fair met als doel geld in te zamelen om het speelpleintje op te knappen. Een rommelmarkt, spelletjes (spekhappen, eierlopen en ballengooien), schminken en nog wat van die dingen in dat kleine zaaltje. Met natuurlijk hopen volwassenen en ukkies, waardoor je de helft van de tijd moest opletten niet op iets kleins te gaan staan en de andere helft van de tijd aan het opletten was dat er niemand anders op je eigen kleintje ging staan. En warm! En natuurlijk Esthertje in de draagzak – nog een geluk dat ik die niet in de kinderwagen had gedaan, want dat was helemaal ondoenlijk geweest.

Ah well, Rachel vond het leuk, zij het wat te druk. Vooral de tafel van de rommelmarkt vond ze geweldig, aangezien er natuurlijk allemaal speelgoed op lag wat ze toch even wilde proberen.

Mama had het ondertussen erg warm en was moe door het sjouwen met Esther, maar toch zijn we nog ruim een uur gebleven al met al. Rachel was geschminked als poes, kreeg een glaasje limonade van me en een soepstengel met blauwe en witte muisjes en een klein bakje chipjes.

Later op de dag belde ik nog even naar oma en kwam Rachel nog aan de telefoon. Oma vroeg aan Rachel wat ze gedaan had op de fancy fair. Zoals gebruikelijk kwam er aan de telefoon zelf weinig reactie – ze is spraakzaam genoeg met de speelgoedtelefoon of met het microfoontje achter de computer, maar op het moment dat er iemand terug praat uit de telefoon blijft het meestal stil.

Maar, we hadden nog geen minuut opgehangen of Rachel zegt ineens: "Sjel spekje eten. Sjel een spekje van het touwtje halen." En inderdaad, ze heeft spekhappen gedaan. Dus ja hoor, ze weet het nog. Geweldig! Ik wist niet wat ik hoorde. (Maar goed, dat laatste komt wel vaker voor...)