Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 20-06: Ontwikkelingen

Ondertussen, Esther – morgen acht weken oud. Sinds een nacht of drie slaapt zij in haar eigen bedje, in haar eigen kamer. Het is nog even zoeken naar hoe we dat het beste doen met voedingen. Simpel even pakken, aanleggen en na een poosje weer terug leggen op Harald's helft van het bed is er nu niet meer bij en ik moet zeggen, dat was toch wel een stuk makkelijker dan met duf hoofd opstaan, Esther uit bed pakken, gaan zitten in de stoel, installeren, aanleggen en met knikkebollend hoofd afwachten tot mevrouw weer klaar is. Meestal kruip ik bij de tweede voeding, 's ochtends, dan ook weer in bed met Esther en drinkt ze daar. ("Meestal", na drie nachten!)

De eerste nacht werd Esther keurig twee keer wakker: een keer rond een uur of vijf, daarna rond half acht, en viel daarna weer in slaap. De nacht erna werd ze ook nog rond een uur of drie wakker en slofte ik al met al drie keer heen en weer die nacht. Gisteren, daarentegen, ook rond een uur of vijf, en daarna vanochtend pas weer toen ik Rachel al uit bed had gemaakt om haar voor 'de kindjes' klaar te maken. Rachel zat te ontbijten toen Esther zich meldde, dus het liep mooi in elkaar over: terwijl Rachel zat te eten, zat Esther dat ook.

Esther was weer in slaap gevallen toen ik Rachel wegbracht en daar Harald thuis was, kon ik snel even baby-loos heen en weer. Sterker nog: Esther sliep nog steeds toen ik weer terug kwam. Een zeer duffe mama kroop zelf ook nog even snel in bed en ik kreeg het nog voor elkaar een uurtje te blijven liggen ook. Zaaalig!