Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 20-06: Kindergebabbel

Het blijft geweldig om naar Rachel te luisteren.

"Poes is uitgekleed. Poes gaat paar minuutjes in bad zitten." Poes is uitgekleed?! Nu ja, het zal wel. "Poes wasmachine tekenen?" Ja, daar zit een heel verhaal achter.

Gisteren was Rachel buiten aan het spelen, lekker met zand en met een emmertje water. Natuurlijk werd poes nat. "Mama poes afdrogen?" Mama zag haar kans schoon! "Ja hoor, mama gaat poes afdrogen. Poes gaat eerst in bad en daarna gaan we poes droogmaken." Dus, poes ging de wasmachine in. Mild protest van Rachel, maar ach, emmertjes met zand en gieters met water waren interessanter. Zelfs het middagdutje ging poesloos en zonder al te grote problemen voorbij.

Maar na het middagdutje was poes nog steeds in de droger en hoewel hij nog steeds droop, vond Rachel het eigenlijk wel even genoeg. Rachel wilde poes, en wel nu.

"Poes heeft aan Griekse poes gevraagd of die zolang met Rachel wilde spelen," probeerde ik nog, Griekse poes producerend (deze poes lijkt veel op Poes, maar dan een maatje groter). Maar niks hoor, het moest poes zijn, en niets anders dan poes. Maar zelf kwam ze met een goed idee: "Mama poes in wasmachine tekenen?"

Dus ik heb een grote wasmachine getekend, met daarin een raampje waarachter een poes zat met natte snorhaartjes en een glimlachje. Verguld heeft ze daar een uur mee rondgelopen en toen was poes gelukkig eindelijk droog.

De uitvinding van 'poes in wasmachine' was zo fascinerend dat ze het er vandaag nog verscheidene keren over gehad heeft en ik heb nog twee poezen in wasmachines moeten tekenen.

Wat later vandaag zat Rachel bij mij op schoot. En toen kwam er ineens dit:

"Papa, wil jij een verhaaltje voorlezen?" "Sorry, Zaza, wij gaan nu boodschappen doen." "Papa, gaan we naar de speelgoedwinkel?" "Sorry Zaza, de baby heeft honger." Zo maar, spontaan, wordt er een heel stuk uit 'Zaza krijgt een broertje' geciteerd – in de versie die wij lezen kreeg Zaza natuurlijk altijd een zusje. Maar ze heeft het boek al ruim een week niet meer ingekeken en ik zat ook niet met Esther op schoot of zo, dus dat hele citaat kwam plotseling, spontaan, uit de lucht vallen.