Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Donderdag 19-10: "Hokus, pokus..."

Daarnet. Rachel zit naar een tekenfilmpje te kijken – het is donderdagmiddag en wanneer ze terug komt van de peuterspeelzaal maken we er meestal een rustige middag van. Wat limonade, wat te knabbelen, tekenfilmpje.

Eerst heeft Rachel wat chipjes gevraagd. Nu waren er nog wat chipjes over, want een paar weken geleden was een ander kindje jarig en die had een tasje uitgedeeld met allemaal snoepjes en koekjes en zo. Daar heeft ze in de loop der tijd steeds wat van gekregen en er zat nu nog wat chips in.

Goed, Rachel zat op de bank geinstalleerd met limonade en een bakje chipjes, mama op de andere bank, Esther in de box. Knabbel knabbel knabbel deed Rachel. Chipjes op. "Mama, mag ik nou m'n koekjes?"

Mama keek Rachel aan. Deed mond open om 'nee' te zeggen. Besefte toen dat ze vanochtend had gezegd dat wanneer Rachel terug was van 'de kindjes' ze inderdaad kleine koekjes en rozijntjes had beloofd. Zucht. Dus kreeg Rachel drie kleine koekjes en een bakje rozijntjes en dat was het weer.

Wat later pakt Rachel met een plechtig gezicht de beker met limonade, houdt die omhoog en zegt: "Hokus.. pokus.. pilatus.. pas.. Ik wou dat mijn beker weer vol was." Regelrecht uit een Dikkie Dik verhaaltje, maar zo mooi bedacht en zo mooi van toepassing hier dat ik even stikkend van het lachen naar beneden ging om dit verhaal op te schrijven.