Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 18-09: Voetjes

Ondertussen heeft Esther sinds afgelopen vrijdag haar voetjes ontdekt. Grappige dingen die zo af en toe door de lucht zwaaien en die je dan kunt beetpakken. Erg leuk. Wat je er verder mee moet weet ze eigenlijk ook niet. Het zal niet lang meer duren voordat ze doorkrijgt dat je dan aan die sokken die eromheen zitten kunt trekken en dat ze dan uit gaan. Op dit moment heeft ze dat nog niet in de gaten. Even genieten zolang dat duurt.

Over dingen die ze nog niet door heeft gesproken: wat daar ook bij hoort is het 'van de buik op de rug rollen'. Al eerder had ik geschreven dat ze in een wip op haar buik rolt, en dan een poos tevreden in de rondte kijkt. Alleen terug rollen wil nog steeds niet, en dus gaan gaandeweg de tevreden babbelgeluidjes over in een protesterend gepiep en gekrijs.

Dan is het zaak om even niet meteen toe te geven maar haar zelf te laten proberen. Helaas werkt dat niet meteen, Esther laat zich dan helemaal op haar buik zakken en protesteert nog wat harder. Totdat de duim gevonden is en dan ligt ze weer even tevreden te sabbelen. Dan valt ze soms in slaap, of ze krijgt er echt genoeg van om zo te liggen en gaat huilen totdat ze weer wordt omgedraaid.

Ze zal het wel doorkrijgen, op den duur... maar tot die tijd is het best frustrerend voor dat kleine meidje!