Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 16-12: Eerste tandje!

Gisteren is Esther's eerste tandje doorgebroken, in haar onderkaakje. Een heel klein wit streepje, nauwelijks te zien maar wel te voelen. Alleen als je er met je vinger langsgaat, tenminste. Ik geef nog twee voedingen per dag, nu – het streven is om helemaal te zijn afgebouwd over een week of twee, dus het nieuwe jaar begin ik melkloos – maar bij het voeden merk ik gelukkig niets van een mini-tandje. Da's alweer mooi meegenomen.

Nu was Esther erg hangerig donderdag en vrijdag, veel van "Ik wil bij mama zijn en vooral bij mama zijn en anders niet." Ze is ook erg verkouden, dus of het hangerig zijn daarvan komt of van het tandje of een combinatie van factoren is onduidelijk. Hoe dan ook, het tandje is er!

En Esther heeft een eerste woordje, echt. Al een week of twee geleden viel het me op dat toen Sterne op mijn bureau lag, ze iets als "Pfffs" zei. Een 'pff'geluidje met een 's' erachter.

"Ja," zei ik toen, "Dat is Sterne, dat is een poes. Pfffs," en ondertussen liet ik Esther Sterne aaien. "Pffs."

Esther herhaalde vrolijk nog een paar keer het "Pfffs" geluidje. Natuurlijk heb ik dat dus nog een paar keer herhaald elke keer dat Esthertje met Sterne of Frain ging knuffen.

Vanochtend lag Esther tussen ons in in bed en verscheen Sterne in beeld. "Pffffs!" zei Esther en herhaalde dat nog enkele malen. Dat is geen toeval meer, dat is toch echt een begin van "Poes."