Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 16-10 De logeertas, deel 2

Het is wel interessant, zo'n logeertas, maar om er nu over naar huis te schrijven, nou nee... Natuurlijk werden elke avond Kikker en Haas wel ingestopt. Omdat speeltjes en knuffels de neiging hebben bij Rachel om door het hele bed te migreren en ook achter het bed te belanden op de grond, heb ik een paar keer geprobeerd om Kikker en Haas op de logeertas zelf te leggen en ze daar in te stoppen. Dat vond Rachel best, maar merkwaardigerwijs waren ze dan de volgende ochtend toch spontaan naar het bed gewandeld.

"Rachel, waar zijn Kikker en Haas?" vroeg ik dan, 's ochtends.

"Nog in bed, mama."

"Maar Rachel, het zijn wel je logeetjes. Je moet wel goed voor ze zorgen!"

Oh. Ja.

Na wat gezoek werd dan bijvoorbeeld Haas tussen de andere knuffels vandaan gevist. Dan volgt het dekentje en zoekt mama naar de andere knuffel achter het bed. Er wordt even met Haas en Kikker gespeeld, ze worden toegedekt, maar daarna wordt Poes weer gepakt en gaat Rachel over tot de orde van de dag.

Gisterenavond kondigde ik aan dat het de laatste dag was dat Kikker en Haas bij Rachel logeerde. "Zullen we nog een verhaaltje van Kikker voorlezen?" vroeg ik – meestal kiest Rachel zelf een verhaaltje om voor te lezen uit. Dikkie Dik is veruit favoriet.

"Kikker en Haas kliederboel," bevestigde Rachel. Het kostte me even moeite om te achterhalen welk boekje dat was, maar inderdaad: het boekje uit de logeertas met Kikker en Haas ging inderdaad over Kikker die ging verven en er een kliederboel van maakte. Dat boekje werd dus voorgelezen en daarna gingen Rachel, Kikker en Haas (en niet te vergeten, Poes) lekker slapen.