Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 15-05: Esthertje, ondertussen…

Esthertje is ondertussen twee en een halve week oud. Tja. 't Is klein en doet veel WEEH. Ze heeft dagen dat ze bijna de hele dag in mama's armen wil liggen, daar lekker in slaap dut en weer wakker wordt vijf minuten nadat we haar in bed, kinderwagen of box leggen. Op andere dagen is ze wat rustiger en kunnen we haar ook wat meer neerleggen zonder dat ze wakker wordt (op dit moment ligt ze, terwijl ik aan het typen ben, tevreden op mijn buik te dutten. Bolletje op kushoogte onder mijn hoofd, armpje slap naar beneden hangend en heel zachte tevreden geluidjes makend. Ach, het leven is zo simpel als je nog geen drie weken oud bent…).

De nachten gaan goed, tot zover. Na die eerste nare nacht waarin ze tot drie uur heeft liggen huilen, drinken en weer liggen huilen, is het eigenlijk goed gegaan. Ze ligt nog steeds naast me in bed, Harald ligt nog steeds in Esther's kamer en op die manier zijn we alledrie tevreden. Harald omdat hij goed kan doorslapen, Esther omdat ze drinken krijgt wanneer ze wil en ik omdat ik lekker kan slapen tussen de voedingen door. Meestal krijgt Esther de laatste voeding rond middernacht en kan ik een uur of drie goed doorslapen, dan rond een uur of vier lebbertje, en dan met iets meer onderbrekingen door tot een uur of acht 's ochtends. De hoeveelheid slaap blijft niet ruim, maar het is stukken meer dan het zou kunnen zijn. En ik ben af van de eindeloze keren 's nachts opstaan om naar de wc te gaan en dat is ook wat waard!

"Prieie.." zegt Esthertje terwijl ik haar nog een kusje geef, en beweegt een klein beetje. Tijd om haar grote zus naar bed te brengen voor een middagdutje, en wie weet kan ik zelf ook nog wat slapen…