Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 11-04: Zo heerlijk rustig...

En zojuist hebben we even een opfriscursus gehad in 'Als het stil blijft, moet je kijken…'. Rachel zat naar K3 te kijken boven en ik zat achter de computer aan dit stukje te werken. Harald nog steeds aan het werk achter zijn computer. K3 is afgelopen en meestal betekent dit dat er geroepen wordt van boven dat: "Mama! K3 afgelopen, Dribbel kijken?" of "Nijntje kijken" of "Nog K3 mama!"

Maar deze keer bleef het stil. "Rachel, lukt het daarboven?" vroeg ik na een minuutje in alle onschuld. "Meisje op bank zit," kreeg ik terug, dus okee, het zal wel. "Zit je lekker op de bank?" Ook goed.

Maar na een poosje begon de herhaling van dat introfimpje van K3 Harald toch op de zenuwen te werken, dus ging hij naar boven om de DVD nog een keertje aan te zetten. En toen kwam hij erachter waarom Rachel zo stil was…

Op tafel stond een bakje met paaseitjes die ik gisteren gekocht had. Eerder, terwijl ik boven zat, heeft ze er niet naar getaald. Het bakje met paaseitjes op Thea's tafel bleef ook steeds onaangeroerd. Maar helaas, eerder op de dag heeft juffie Rachel kennis gemaakt met het fenomeen 'chocolade-paaseitjes' en dus heeft ze van de afwezigheid van mama en papa gebruik gemaakt om vredig dat halve bakje leeg te munchen… Toen Harald boven kwam zat ze zielstevreden op de bank, kauwend op een eitje, terwijl de vloer om haar heen bezaaid was met snippertjes aluminiumfolie.

De afloop laat zich raden. Een mama en papa die 'boos en drietig' waren, een huilende Rachel met een zeer met chocolade besmeurd snoetje en truitje (mama wast wel…), papa die Rachel onderhield dat dat toch niet aardig was en niet mocht en dat Rachel dat ook niet aan ons had gevraagd, terwijl mama de snippers opruimde. Rachel die ons een knuffel kwam geven en 'sorry' zei.. snoetje poetsen, knuffel, klaar.

Maar ik verwacht niet dat ze veel eet, vanavond…