Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 07-01: Choamelk!!

Zoals uit voorgaand stukje al een beetje blijkt, is Rachel verzot op alles wat met chocolade te maken heeft. Haar nieuwste passie is chocolademelk. Het begint meteen 's ochtends al wanneer Rachel beneden komt, want we beginnen de dag met: koffie voor Harald, thee voor mij en melk voor Rachel.

"Choamelk?"

"Nee, Rachel, eerst gewone melk, als je daarna nog trek hebt krijg je chocolademelk." Nou, dat wordt dan aangenomen en vrolijk opgedronken. Bij het ontbijt (bordje pap of een boterham) krijgt ze dan wel chocolademelk maar daar drinkt ze niet meer dan een paar slokjes van. Nee, het echte bedelen komt meestal pas rond middagdutjestijd.

"Choamelk drinken?"

"Nee."

"Choamelk drinken!!!"

"Nee, Rachel, het is echt tijd om te gaan slapen."

"Choamelk drinken!! Snifsnif."

"Welterusten Rachel." Mama sluipt de kamer uit en doet de deur zachtjes dicht, onder het luidruchtig protest van "Okee okee, choamelk drinken!"

Tja, dat 'okee, okee' niet een ander woord is voor 'nee niet' wil er nog niet in bij Rachel, maar schattig klinkt het wel.

's Middags, wanneer ze weer beneden is, heeft ze het nog wel goed onthouden hoor. "Choamelk drinken." Goed, nu krijgt ze er een flesje van. "Choamelk!" wordt er dan enthusiast geroepen.  Lebberlebberlebber, flesje leeg. "Nog choamelk drinken." Het tweede flesje is dan vaak of chocolademelk of limonade, om ervoor te zorgen dat ze niet alleen chocolademelk binnenkrijgt (gelukkig houdt ze van de 'light' variant van de AH). Bij het avondeten krijgt ze gewoon water, of heel verdunde limonade, en daarna is het alweer tijd om te gaan slapen.

Ook dan wordt er soms nog om choamelk gevraagd, en dan wordt er weer even geprotesteerd wanneer ze gewoon water krijgt – een flesje met een bodempje water erin, omdat met wat pech anders een paar uur later het hele bed nat is.

En dan zit de dag er weer op voor mijn kleine meisje, en hebben mama en papa weer even een paar uur rust :).