Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zondag 06-08: Na de vakantie

Een paar dagen na de vakantie ligt Esther weer geregeld op het speelkleed. De box heb ik vandaag verplaatst, zodat die nu tussen de banken bij het raam staat, maar dan nog merk je dat in die paar weken Esthertje weer behoorlijk is gegroeid. De box is behoorlijk klein voor haar, en op het speelkleed op de grond liggen vindt ze heerlijk.

We merken ook dat Rachel altijd heel voorzichtig is dan. Rachel loopt heel voorzichtig om het speelkleed heen of gaat naast Esther liggen, en zegt dan zelf: "Heel voorzichtig doen, he?" Natuurlijk houden we goed in de gaten of ze inderdaad oppast, maar tot nu toe gaat het prima.

Sinds gisteren is Esther heel fanatiek bezig met proberen zich om te rollen. Gisteren zag ik het voor het eerst, ze probeerde zich van haar rug op haar buik te rollen maar tja, er blijft altijd een armpje in de weg zitten. Dus: even helpen, ukkie ligt op buik, kijkt tevreden rond, klaar.

Dat dat geen toeval was bleek vandaag. De hele tijd probeerde ze van rug naar buik en dan van buik naar rug te rollen. Het lukte nog steeds niet – weer die nare armpjes toch! – en dan begon ze heel gefrustreerd te huilen totdat mama of papa even hielp. Dan beloonde ze ons met een stralend lachje, en lag ze een poosje weer tevreden op haar rug of op haar buik... tot de volgende poging. Ze blijft het proberen, en dat is werkelijk heel leuk om te zien.

Overigens, schreef ik de laatste keer dat Esther nog steeds niet doorsliep: een paar nachten later sliep ze daadwerkelijk door en nu is er een stuk meer regelmaat. Een tijd lang, tussen die tijd en de vakantie, viel Esther rond een uur of tien 's avonds in slaap en werd dan ergens de volgende ochtend tussen zes en acht wakker voor een ochtendlebbertje. Wat mij altijd goed uitkwam want tegen die tijd voelden mijn borsten ook behoorlijk gespannen en was het dus hard nodig dat ze ging drinken! Daarna werd of Rachel wakker, of ik kon Esther nog even neerleggen en zelf nog wat slapen, afhankelijk van hoe laat het was.

Tijdens de vakantie was het natuurlijk wat rommeliger, omdat we daar ook wat later aten dan hier en vooral Rachel later naar bed ging (en dus meer uitsliep) dan wat we hier gewend waren. Sinds we terug zijn, lijkt Esthers slaaptijd iets te zijn vervroegd. De laatste dagen stop ik haar rond een uur of acht in bed, haal haar rond middernacht – wanneer we zelf naar bed gaan – er nog even uit voor een nachtvoeding en stop haar dan weer terug. Het lijkt goed te gaan, alleen afgelopen nacht sliep mevrouw wat rommelig en kon ik er rond een uur of vier, vijf weer even uit. Maar goed, het 'ergste' hebben we gehad.

Meer volgt gauw!

Rachel: Het tegenovergestelde van 'nietes' is 'jattes'.