Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 06-02: Nieuwe kamer

Ondertussen is vorige week Rachel's nieuwe bed bezorgd en heeft Harald 's middags het grootste deel van het in elkaar zetten gedaan, constructief geholpen en aangemoedigd door ondergetekende. Rachel was bij oma – sinds een week of twee is dinsdag 'omadag' en toen ze thuis kwam, had ze een nieuwe kamer! Het weekend ervoor hadden we de kamer verder afgemaakt. Ik had 'm al eerder geschilderd, en in het weekend hebben we een nieuw behangrandje in de kamer geplakt en alvast wat dingetjes verhuisd. Die dinsdag zijn ook de rest van de spullen naar beneden gegaan, en toen Rachel thuis kwam, was de nieuwe kamer dus helemaal af.

De eerste nacht in het grote bed! Harald en ik moesten even wennen aan de nieuwe routine, want de commode is natuurlijk in de kamer boven achtergebleven en dus moeten we nu improviseren. Maar daar waren we al gauw aan gewend. Nu Rachel nog.

De eerste nacht… Rachel maakte meteen van de gelegenheid om te vragen om een flesje 'lekkejs', want natuurlijk is een flesje water helemaal niet lekker zo 's nachts. Ze huilde verdrietig en wanhopig, "Lekkejs! Lekkejs!" en natuurlijk was mijn impuls om er maar aan toe te geven, dat arme kleine meisje in dat hele grote bed.

Gelukkig was er ook nog iets als 'verstand' dat ingreep en dat vertelde dat we juist nu consequent moesten zijn, omdat dit de toon zou zetten voor de rest van de nachten. Het duurde een tijd voordat ze in slaap viel en die nacht is ze ook nog een keertje uit bed gevallen – waarna ze verder dutte totdat wij rond onze eigen bedtijd even kwamen kijken. Ze werd half wakker, en toen we haar in bed terug stopten, moest ze weer huilen. Maar verder is ze niet meer uit bed gevallen.

De tweede nacht probeerde ze weer een flesje lekkers te krijgen, en ook dat lukte niet. Ditmaal hielden de protesten minder lang aan – en daarna is het eigenlijk weer als vanouds gegaan. Mijn lieve kleine geweldige meid! Ik ben zo supertrots op haar!