Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Vrijdag 05-05: De eerste dagen

Inmiddels zijn we ruim een week verder. De kraamperiode is afgelopen en hoewel Harald vandaag nog vakantie heeft, zie ik ondertussen behoorlijk op tegen het moment (maandag al) dat hij weer aan het werk gaat. In de afgelopen twee dagen is me duidelijk geworden dat er naast een avondspits – Rachel's bedtijd – nu ook een ochtendspits is, waarin Harald, Esther, Rachel en ik allemaal moeten eten, drinken, wassen, aankleden. Oh, het zal vast wel lukken allemaal, maar op dit moment heb ik nog geen idee wat het meest handig is. Esthertje wordt op de meest onhandige tijden dan wakker – net wanneer ik samen met Rachel onder de douche sta, bijvoorbeeld, en Harald zichzelf nog aan het aankleden is.

Dat, gekoppeld met de nog steeds voortdurende post-natale hormoonwisselingen, geeft een schitterende combinatie. Kraamvrouwentranen, babyblues, hoe je het wilt noemen… wat mij betreft mag dat snel voorbij zijn.

Maar… het belangrijkste is toch twee prachtige meiden. Gisteren zat ik op de bank, Esthertje op schoot, Rachel die naar een nieuwe dvd van K3 aan het kijken was naast me – ook min of meer op schoot – en Harald die ligt op de andere bank.

Wat kan geluk toch kwetsbaar zijn.