Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

En twee is vier!

Gevonden op internet, dinsdag 30 augustus 2005

Lengte zwangerschap: 5 weken, 5 dagen, 11 uren
Nog te gaan: 34 weken, 1 dag, 12 uren
Vordering: 14.46%
Bevallingsdatum: 27/04/2006
Sterrenbeeld: Stier
Geslacht: meisje (volgens de Chinese maankalender)

De baby's evolutie - week 6 (maand 2):
Je baby heeft nog geen echt gezicht, wel 2 ogen die ver uit elkaar (bijna zijdelings) staan. Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kunnen we nu reeds de knopjes voor de melktandjes terugvinden.
Kleine knopjes (de ledematen) komen te voorschijn. Eigenlijk lijkt hij nu wel een beetje op een piepklein zeepaardje.
Op het einde van deze week begint het hartje te kloppen en is er een primitieve bloedsomloop aanwezig.

Je baby is nu 5 a 6 mm groot.

Een week of twee geleden – we waren al terug van onze vakantie op Kreta, maar nog niet naar het huwelijk van Gwenn geweest. Ik droomde dat ik zwanger was en dat ik na drie of vier maanden een miskraam kreeg. Het deed nauwelijks pijn, het gleed er zo uit, maar ik wilde in eerste instantie niet het kleine lijkje zien. Later keek Harald eerst en ik toen ook, het was een jongetje.

Een week later was ik toch wel een paar dagen over tijd en begon ik me af te vragen of ik niet misschien inderdaad zwanger zou zijn. Ik wilde het nog even afwachten en besloot dat als ik woensdag 31 augustus nog niet ongesteld zou zijn geworden, ik dan een test zou doen.

Harald moest echter op woensdag in Diemen werken, dus besloten we uiteindelijk de test dinsdag al te doen. Maandagnacht droomde ik weer dat ik zwanger was – ditmaal een nogal verwarrende droom – maar in deze droom beviel ik wel degelijk, ditmaal keurig na negen maanden, opnieuw van een jongetje.

Een dag later kocht ik een zwangerschapstest bij de apotheek (deze keer geen moeder die bij het ziekenhuis werkt, helaas!) en deze bleek positief te zijn. Op dit moment ben ik dus weer eerste persoon meervoud. De ochtendmisselijkheid is me tot nu toe bespaard gebleven. Hoewel, uit mijn vorige aantekeningen bleek dat dat eigenlijk pas zo rond deze tijd begon, dus wie weet wat me nog te wachten staat...

In elk geval, de tijd zal uitwijzen welke van de dromen waarheid wordt: een miskraam of een gezond WEEH'tje. We zullen wel zien...