Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 16-08: Eten en drinken

Aangezien dat tijdens de vakantie zo goed ging, hebben Harald en ik besloten dat dat gedoe met die potjes nu maar afgelopen is en dat Rachel ook hier gewoon lekker met ons mee-eet. Lekker in haar eigen stoel, met een bordje eten voor haar en een eigen vorkje. Mama en papa helpen haar met eten aan een vorkje te prikken en ze stopt het daarna zelf in haar mond. Of haalt het eten weer van het vorkje af en stopt het dan in haar mond, of probeert het weer aan het vorkje te prikken, of gooit het op de grond, of op haar schoot, of terug op het bord, of stopt het in haar mond en haalt het er weer uit...

Voornamelijk Sterne begint door te krijgen dat er af en toe stukjes eten naar beneden vallen en zit Rachel dan nog wel eens verwachtingsvol aan te kijken. "Nee Rachel, katten lusten geen frietjes. Sterne, dat is een hint."

Tijdens het eten drinkt Rachel uit haar eigen beker, geholpen door mama of papa. Gisteren wilde ze helemaal zelf drinken en dat werd natuurlijk morsen. Gelukkig ving het slabbertje het grootste deel op.

Ondanks al het geknoei gaat het steeds beter, en het is natuurlijk ook heel gezellig, zo eten met z'n drietjes aan de grote tafel!