Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 16-08: Zingen

De terugreis vanuit Griekenland was een compleet avontuur, met slecht weer op Schiphol, een vliegtuig dat moest uitwijken naar Groningen, daar bleven we een tijdje wachten en werd er bijgetankt en daarna gingen we eindelijk naar Schiphol. Vervolgens duurde het nog een hele tijd totdat de bagage arriveerde, en ondertussen werd Rachel vermoeider en vermoeider.

In het vliegveld had ze zich verbazingwekkend goed gehouden. We merkten dat er een practisch voordeel was van flesje geven boven borstvoeding: tijdens het stijgen en dalen konden we Rachel lekker uit een flesje wat laten drinken en ze heeft dus niet of nauwelijks last van haar oren gehad.

Maar de vliegreis was lang en zeker tijdens het wachten op Eelde begon het frumpje zich te vervelen. Tja, wat doe je dan om Rachel bezig te houden: je gaat liedjes zingen. "Ouwe Jan heeft een boerderij, hi ja hi ja ho... En op die boerderij heeft hij een koe.. hi ja hi ja ho..."

Na drie kwartier begon de inspiratie wel zo'n beetje op te raken en kwamen er de gekste dieren langs, maar Rachel had er in elk geval lol in. Zoveel dat ze onderweg naar Schiphol zelf begon met "Hi ja hi ja" zingen en dat is sindsdien het signaal dat Rachel wil dat we 'Ouwe Jan' gaan zingen! Het is geweldig om te horen, zeker wanneer ze, als het liedje is afgelopen, zelf "Hi ja hi ja" echoot.