Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 12-07: Doekjes!

Rachel begint ondertussen in het stadium te komen dat als je haar een tijdje niet hoort of ziet (zo'n beetje langer dan vijf minuten of zo), dat je dan als mama of papa maar 'ns even moet gaan kijken waarom het zo stil is. Meestal als ik zit te lezen of achter de computer zit, komt er om de paar minuten – en soms om de paar seconden – een klein meisje naar me toe, dat op schoot wil, wil knuffen, met de poes wil spelen, met de bal wil spelen, op mijn bureau wil klauteren, driftig wordt omdat ze de afstandsbediening of de telefoon ziet liggen en daar mee wil spelen.. enzovoorts.

Maar: net was het weer zover. Mama achter de computer, en op een bepaald moment dringt de realisatie zich op dat de frum alweer een tijdje stil is. Dus, toch maar even opstaan en kijken.

Rachel wordt ook steeds langer en behendiger, is vandaag ook maar weer bewezen. Mevrouw heeft de doos waarin haar snoetenpoetsdoekjes in de keuken worden bewaard te pakken gekregen en heeft het open gemaakt. Ik trof haar aan met het vrijwel lege pak aan de kant geschoven en volkomen omringd met witte, vochtige doekjes. Ze keek me triomfantelijk aan, sabbelend op een handvol doekjes.

"Oh.. frum!" kreunde ik wanhopig en begon de doekjes die nog te redden waren in het pak terug te stoppen. Daarna zette ik de doos weer waar die hoorde en liet Rachel verder spelen met de doekjes die er nog lagen. (gelukkig was de grond schoon: ik had even ervoor gezogen).

Even later – ik was net begonnen met het typen van dit stukje – komt de frum naar me toegelopen, de doos met doekjes triomfantelijk in een hand. Die moet dus voortaan maar ergens anders worden opgeborgen, zodat het weer buiten haar bereik ligt.

Voorlopig.