Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Woensdag 10-08: In het restaurant

Een ander iets wat Rachel goed door heeft van de Grieken is het flaneren: zien en gezien te worden. Dat laatste lukt haar uitstekend en voor het eerste doet ze hard haar best.
De eerste paar dagen gaven we Rachel te eten terwijl ze in haar wagentje zat, maar gaandeweg zagen we steeds meer 'familierestaurants' met kinderstoelen en dus zat Rachel daar steeds vaker in. Eigen bordje om van te snoepen, eigen vork om mee te snoepen en om mee te spelen en om op de grond te gooien, eigen glas om uit te drinken. Het mes wat we er meestal ook bij kregen voor haar hebben we zorgvuldig buiten haar bereik gehouden.

Gisteren aten we bij restaurant Leventis, een restaurant wat we nog kenden van ons bezoek aan Kreta, drie jaar terug. Een erg goed restaurant en bijgevolg ook erg druk, ondanks het feit dat het redelijk in een afgelegen dorpje ligt.

Rachel zat in haar eigen stoeltje en genoot. We hadden een aantal verschillende voorgerechten besteld en een ervan werd geleverd met een flinke kwak yoghurt erbij. Dát was een succes! Rachel duwde beide handen in de yoghurt en likte haar vingers erbij af, waarbij ze een flink deel van de smurrie over haar gezicht smeerde. Uiteindelijk zat er yoghurt op haar neus, op haar wangen, op haar kin en in haar mond, en haar handen waren ook niet bijster schoon. Maar Rachel genoot!

En zij niet alleen, want tot drie tafels verderop keken mensen om naar dat kleine mensje wat zo overduidelijk de grootste lol had. Het werkte aanstekelijk, want de mensen daar begonnen ook te lachen, wat Rachel natuurlijk alleen maar mooier vond. Er zijn zelfs foto's van haar gemaakt door mensen van andere tafels – en uiteraard ook door ons.