Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan
Maandag 10-01: Eerste feestdagen

Jawel, de eerste feestdagen met de kleine frummel zijn ook achter de rug! We hadden een klein kerstcadeautje voor haar gekocht, een kerst-teddybeertje met wat snoepjes (voor het snoep was ze nog te klein) in een  cellofaantje met een strikje erom. Ze kreeg haar cadeautje bij het kerstontbijt en uiteraard was het cellofaantje en het lintje veel interessanter dan de inhoud.

De avond van de eerste kerstdag hebben we gezellig met ons drieën doorgebracht: Harald en ik waren aan het gourmetten en Rachel kreeg tussendoor haar eigen hapje. Natuurlijk kreeg ze af en toe ook wat van ons: een stukje brood of ei. Het was werkelijk heel gezellig!

Ook Oud en Nieuw hebben we – tegen de oorspronkelijke planning in – gezamelijk doorgebracht. Rachel is op de gewone tijd naar bed gebracht, en rond een uur of kwart voor twaalf hebben we haar uit bed gehaald. Om twaalf uur hebben we elkaar een gelukkig nieuwjaar gewenst en Rachel een nieuwjaarsknuffeltje gegeven. We hebben haar stevig ingepakt en zijn heel even buiten gaan kijken naar het vuurwerk, staande voor onze eigen deur. Op een verrast kreetje na vond Rachel het eigenlijk wel best, al dat licht en dat geknal.

Al snel zijn we weer naar binnen gegaan en hebben daar verder gekeken alvorens familie te bellen voor de gebruikelijke gelukswensen. Voordat de krummel naar bed ging hebben we haar nog even een flesje melk gegeven, in de vage hoop dat ze daardoor de volgende dag langer zou blijven slapen, en inderdaad: op één januari sliepen we heerlijk uit!