Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Maandag 10-01: Update

In de paar maanden dat ik niet meer geschreven heb is er een hoop gebeurd. Rachel is nu al bijna tien maanden oud, en een heel stuk mobieler. Vandaag is haar vierde tandje doorgekomen, in de bovenkaak, waar op 30 december ook al een tandje doorschemerde. Sinds een week of twee tijgert ze niet alleen meer wanneer ze ergens wil komen, maar kruipt ze echt – hoewel er af en toe nog steeds getijgerd wordt, al naar gelang ze meer haast heeft om ergens te komen.

Niets is meer veilig voor de kleine grijphandjes: boeken worden van hun losse kaft ontdaan, de etensbakjes van de poezen worden leeggemaakt, papier in de oud-papierbak wordt beetgegrepen en verscheurd. De computers van Harald en mijzelf zijn zeer interessant, vooral sinds Rachel heeft ontdekt dat als je richting knopjes scharrelt, er allerlei leuke dingen gebeuren zoals laatjes die open gaan.

En de katten hebben ondertussen geleerd dat als Rachel "Heu heu heu!" roepend en giechelend op ze af komt kruipen, dat ze dan maar beter wat hogerop kunnen gaan zitten – hoewel Sterne, de goeie sul, vaak nog wel 'ns blijft zitten en haar even laat 'aaien'.

Ook Rachel is aan het leren, namelijk wat het woordje "NEE!" betekent. Het uitknopje van de computer is bijvoorbeeld "Nee!". De kattenbakjes (ondertussen standaard even wat hoger gezet wanneer de jongedame rondscharrelt) is ook "Nee!". Boeken met een losse kaft die op de onderste plank van de boekenkasten staan ook. Dat laat natuurlijk nog een hele hoop te ontdekken spul over, maar desondanks is "Nee!" toch nog vaak de aanleiding tot hartverscheurend gehuil – totdat ze het volgende interessante speeltje heeft ontdekt, en het verdrietje is verdwenen.