Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 3-12: Je hebt van die dagen...

...dat zo'n frummeltje niet te genieten is. Geen duidelijke oorzaak of zo, gewoon 'zo'n dag'. Nu, gisteren had ze er zo een. 's Ochtends, niets aan de hand. Gezellig kopje koffie drinken bij oma (of in haar geval dan chocolademelk). Lekker drie koekjes snaaien uit de koektrommel, want ja, dat stond ervoor tenslotte. Maar toen.

's Middags naar huis, krummel uitkleden voor een middagdutje.. en toen begon het feest. Want mevrouw wilde niet slapen. Wel 'Drinken!'. En niet een flesje water natuurlijk, nee, 'echt' drinken. Flesje melk of chocomelk of zo.

Papa was inmiddels ook thuis gekomen en liep naar boven. "Hoor jij niets?"

"Ja, maar ze moet echt slapen."

Toch maar flesje drinken? Goed.. toch maar flesje drinken. Rachel pakt flesje dankbaar aan en zo'n tien minuutjes is het stil terwijl de inhoud naar binnen wordt gewerkt. Dan toch weer "WEEEEH", en inmiddels zijn we anderhalf uur verder.

Dan maar de krummel uit bed gehaald. Inmiddels is Harald een tukje gaan doen, dus frum mee naar beneden en bezig houden met spelletjes, hapje mandarijn, slokje drinken en een knuffel. Desondanks is Rachel moe (maar wil NIET en vooral NIET slapen) en dus dreinerig en druk. Pas op het moment dat de TV aangaat verbetert de situatie. Niet even pedagogisch verantwoord, maar een break die mammie ook even nodig heeft. En ach, Bob de Bouwer is zo kwaad nog niet want er komt een poes in voor, en het is alleen jammer dat 'Paplop' (Rachel's benaming voor Kabouter Plop) niet op TV is.

Hoe dan ook, een poosje later staat Harald op en nog wat later staan de spelers voor vanavond alweer voor de deur, inclusief Rachel's grote vriendin Mascha, en dat maakte het in elk geval voor mama een stuk rustiger. De frum heeft lekker gegeten en is braaf op tijd naar bed gegaan.. maar midden in de nacht begon het feest weer. Weer brul, piep, schreeuw, 'Drinken?' en wederom werd een flesje water verontwaardigd afgekeurd. Een zombiemama wankelde naar beneden voor braaf een flesje melk en de rust keerde weer terug.

Totdat papa in bed lag en mama ook, beiden op het punt te gaan slapen, en we vanuit dat kleine kamertje ineens een nadrukkelijk "Bah!" hoorden. Rachel had een poepluier! Om haar daar nu een nacht in te laten liggen was ook niet een bijster goed idee, dus we togen en masse weer naar binnen voor operatie 'nachtelijke schoonmaak'. Frum uit bed, pyjamabroekje uit, luier los, poetspoetspoets, neus dichtknijp, poets, frisse luier aan, frum weer in bed. Welterusten! Ja, kon je net denken natuurlijk.

Meer WEEH. Meer drinken! Meer.. vooral meer WEEH. Goed. Deze keer zombiede een Harald naar beneden terwijl ik dat meidje troostte en wederom werd er een flesje in gestopt.. en daarna bleef het weliswaar niet meteen stil maar de WEEH's bleven na de nachtelijke slemppartij in elk geval verder uit.

Vervolgens heeft ze vanochtend natuurlijk tot over tienen liggen slapen. Wat mooi was, want ook mama kwam voor tienen haar bed niet uit. Ik geloof da'k een beetje moe was...

Overigens heeft mevrouw ook deze avond weer haar stembanden flink uitgeprobeerd maar toen we nog even kwamen kijken, niet om 'drinken' gevraagd. Maar goed ook, want om haar nu aan te leren dat naar bed gaan = flesje melk is ook niet echt onze bedoeling.

Enfin...