Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Dinsdag 27-07: Woelwatertje Rachel

Echt van haar rug op haar buik rollen doet ze nog niet, onze kleine woelwater, maar dat is dan ook het enige. De laatste paar dagen treffen we Rachel in de meest vreemde houdingen aan in bed. Het mooiste wat we tot nu toe al een paar keer gezien hebben is dat ze ondersteboven in bed ligt: met haar hoofd naar het voeteneinde en haar voetjes naar het raam. Sinds een paar weken ligt ze in een 'Baby-sleep': een constructie van twee met elkaar verbonden kussens die ervoor zorgen dat ze veilig op haar zij kan liggen zonder door te rollen naar haar buik. Dat werkt prima… zolang ze slaapt.

Wanneer ze wakker wordt, daarentegen, begint ze zo te draaien en te manoevreren dat ze zich daaruit weet te werken en in de meest rare houdingen terecht komt. Op haar zij, met haar voetjes door de spijlen van het bed, is de laatste tijd erg populair.

In de box kronkelt en beweegt ze ook alle kanten op. Haar in een houding in de box leggen is geen garantie dat als je vijf minuten later kijkt, ze er nog steeds zo bij ligt. Er wordt ook steeds meer naar dingen gegrepen, en steeds doelgerichter ook. De grote knuffelijsbeer is erg lief en populair de laatste tijd, en voorwerpen als handdoekjes en spuuglapjes ook. Haar eigen handen zijn nog steeds niet bijzonder interessant om te bestuderen – althans, ernaar te kijken – maar de handen van mama wel.

Sinds kort sabbelt ze niet alleen meer op haar hele vuist, maar op enkele vingertjes, of op haar duim. Echt een schattig gezicht! En wat ook erg lief is, zijn de geluidjes die ze sinds een week of twee maakt tijdens het voeden: een soort van zeer tevreden gekreun, "Euh euh jumm jumm ewwie ewwie eh eh euh…" Het klinkt heel komisch, maar dan ligt ze er zielstevreden bij, kleine grijphandjes tot vuistjes gebald en tegen mij aan gedrukt. Mama goed vasthouden!

En zo wordt ze steeds meer een eigen mini-mensje, krijgt ze steeds meer een eigen karakter, een eigen persoonlijkheid. Lieve krummel…