Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Vrijdag 25-06: Lachen

Ja hoor, vandaag heeft ze echt voor het eerst hardop gelachen! Het was maar een paar keer, tijdens het verschonen van de luier nog wel, maar het was echt heel duidelijk lachje, met geluid.

Er wordt ook de laatste paar dagen heel wat afgebrabbeld. Het is net of sinds afgelopen week haar ontwikkeling ineens een sprong vooruit heeft gemaakt. Wanneer ze nu alleen in de box ligt – en dat vindt ze lang niet zo leuk meer als eerst, eruit gehaald worden en geknuffeld worden is veel leuker – dan ligt ze eerst even te huilen, en daarna komt er een brabbelverhaal tegen de ritseleend, de ijsbeer of wat voor beest er dan ook binnen gezichtsbereik is.

Grijpen gaat ook steeds beter, ook sinds de laatste week. Het ging al redelijk goed, maar het leken toch steeds toevalstreffers te zijn, de momenten dat ze bijvoorbeeld de eend beet had. Maar sinds een week is ook dat duidelijk veranderd. Ze heeft een handdoek onder haar hoofd liggen om haar te stimuleren naar een kant te kijken en grijpt die geregeld beet om die de andere kant op te trekken, of grijpt de ritseleend en gooit die een eind weg, of de das van de ijsbeer, of een van de speeltjes bij het speelkleed. Het is geweldig om te zien hoe ze zich ontwikkelt!

Het 'neusje' spelletje was vandaag niet interessant meer.