Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Uit het vakantie-dagboek: woensdag 10-08

Al een paar dagen lang heeft Rachel de gewoonte om mijn vinger beet te grijpen (dat deed ze al een stuk langer) en daarop te gaan kauwen. Ondanks het feit dat ze nog geen tanden heeft, doet dat best pijn. Tijd om een bijtring op te gaan scharrelen, dus, maar waar vind je zo'n ding in een zeer op toeristen gericht dorpje? De standaard souvenirwinkel verkoopt geen bijtringen, en hoewel de plaatselijke supermarktjes veel speelgoed hebben, wat luiers, te mixen babyvoeding en nog zo wat essentiele benodigdheden, zijn ook daar de bijtringen dun gezaaid.

Enfin, we zagen een apotheek en dachten dat die wel eens iets dergelijks zou kunnen hebben. Tenslotte worden ook in Sivota kindertjes geboren en die mensen nemen echt niet allemaal een taxi naar Parga om daar een bijtring te kopen. Dus: naar de apotheek.

Helaas bleek dat bijna de enige winkel te zijn die wel de 'standaard' sluitingstijden in dit mediterrane gebied hanteren: dicht om een uur of twee, weer open om zes uur. Al die kleine supermarktjes en toeristenwinkels zijn meestal open van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Om elf uur in de avond is Sivota nog een bruisend dorp!

Maar gisterenavond, voor het eten, zijn we even langs de apotheek gegaan en verdraaid, na enig graven hadden ze het! Ukkie gelukkig, want die heeft iets om op te kauwen. Mama ook gelukkig: geen afgekloven vingers meer…

En vanochtend heeft Rachel zich zelfstandig omgedraaid! Van haar buik naar haar rug kon ze al een tijdje, en van haar rug op haar zij ook – zelfs zonder het aparte kussen om haar op haar zij te laten slapen, draait ze zich 's nachts vaak op haar zij. Maar van zij op buik is nog een grote stap, vooral omdat er dan nog een arm in de weg zit. Maar vanochtend, even op het grote bed bij mama en papa, lukte het zomaar! Terugdraaien bleek wat lastiger te zijn, maar toch: deze mijlpaal is bereikt.

Meer belevenissen van deze vakantie lezen? Kijk maar bij de vakantieverhalen!