Home

De ukkie verhalen
aantekeningen over de kinderen

De vakantieverhalen
Avonturen op vakantie

Priet en andere praat

Foto's

Contact

Naar de wereld der dromen

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003-2004

Kindergedichtjes

Zon en Maan

Zaterdag 10-07: Bij nader inzien…

Na drie dagen van urenlange strijd, zeer veel gehuil aan de kant van Rachel en hoofdpijn en oordopjes aan onze kant, hebben we bij nader inzien maar besloten het afbouwen van borstvoeding nog even uit te stellen. Dit tot grote opluchting van zowel Rachel en onszelf.

Het heeft daarna nog even geduurd, maar nu is Rachel weer ons gewone lieve meisje, dat alleen maar huilt wanneer ze honger heeft, een schone luier wil, wat geknuffeld wil worden en wanneer ze slaap heeft. Geloof het of niet, er zijn heel veel momenten dat geen van deze dingen aan de orde zijn – zoals, wanneer ze eet, verschoond wordt, slaapt of geknuffeld wordt. Ook vaak wanneer ze alleen in haar bedje of in haar box ligt.

Het scala aan geluidjes dat ze voortbrengt wordt steeds groter, helemaal nu het hardop lachen steeds vaker voorkomt. Dus, als ze nu in haar box tegen ons of tegen een speeltje ligt te babbelen, hoor je: "IEP! Heuheuheuheu… RRrrrrrrrrr… IEIEIE! Aaahieieieiauauauaaaah…" En dan zeggen ze dat kleine kinderen moeite hebben met de 'R'. Nou, RRRrrrrrrrrachel niet hoor.

Het is een vreselijk schattig geluid (behalve om kwart over acht 's ochtends, wanneer je de uk net gevoed hebt en zelf eigenlijk – weekend! – uit wil slapen, en zij klaarwakker is en ligt te schateren in haar bed) en ik ga het absoluut binnenkort opnemen. Altijd leuk om haar dat later te laten horen. Bij voorkeur wanneer ze op haar vijftiende het 'verkeerde vriendje' mee naar huis neemt…